Trenutno pregledavate Susret studenata i mladih s milosrdnim sestrama Svetoga Križa u Osijeku

OSIJEK (IKA/TU) 

17.11.2022. / 10:18

Susret studenata i mladih s milosrdnim sestrama Svetoga Križa održan je u utorak 15. studenoga u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda.

Studentski kapelan vlč. Mario Žigman predvodio je molitvu i ukratko predstavio časne sestre i njihovo poslanje i važnost u svijetu.

Potom je odgojiteljica kandidatica i postulantica s. Doroteja Krešić održala predavanje o elementima razlučivanja, oslanjajući se na kateheze pape Franje koji je na nekoliko posljednjih općih audijencija govorio o toj temi.

Istaknula je da je razlučivanje vrlo važno da bi se shvatilo što se događa u nutrini, od osjećaja do ideja za koje je potrebno razmatrati odakle dolaze, gdje i do koje odluke vode.

Ukratko je pojasnila najvažnije elemente razlučivanja, a to su molitva, poznavanje samih sebe, svojih želja, knjiga vlastitog života te duhovna suhoća.

Zatim je kandidatica Ana Diktić svjedočila o svome obraćenju, kako je zahvaljujući nekim zacrtanim obiteljskim pravilima, poput mjesečne ispovijedi i molitve, uspjela ostati blizu Gospodina i kad ga je tražila na raznim svjetovnim stranama, a potom i istaknula kako je u susretu s Gospodinom u euharistijskom klanjanju dobivala poticaje na promjenu svog života što je polako i usvajala.

Juniorka s. Antonia Barišić Jaman posvjedočila je koliko joj je u sazrijevanju značilo dolaziti na iste studentske susrete na kojima i sada svjedoči, koliko je izgradila odnos s Gospodinom, ali i polako otkrivala gdje ju Gospodin zove. U otkrivanju Božjeg poziva istaknula je sakrament svete ispovijedi i susretanje s Gospodinom u molitvi, traženje njegove volje i snage za ono na što ju poziva.

Uslijedilo je klanjanje koje su predvodile sestre, a susret je animirao Duhos band. Nakon klanjanja mladi su imali priliku za slavlje sakramenta ispovijedi te druženje i upoznavanje sestara.