Trenutno pregledavate Hod Frame na drugoj postaji – Đakovo

Hod Franjevačke mladeži (Frame) Osječkoga područnoga bratstva kroz Slavoniju počeo je okupljanjem i prigodnim programom u nedjelju, 24. srpnja, u Semeljcima. Drugoga dana hoda oko 90 mladih predvođeni braćom franjevcima stigli su u Đakovo. Grupa sestara iz samostana dočekala ih je u dvorištu samostana, gdje ih je pozdravila s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica. Nakon okrjepe nastavili svoj program predavanjem, zajedničkim i osobnim razmišljanjem i molitvom na temu Euharistija, i uz geslo iz Ivanova Evanđelja: „Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni!”

Oko 90 framaša sudjelovalo je također na večernjoj misi u 18,30 u đakovačkoj katedrali. Oko 20 sati, nastavili su druženje uz pjesmu na Strossmayerovom trgu ispred katedrale.

Hod će završiti u Slavonskom Brodu, odakle mladi autobusima polaze za Asiz i proslavu Gospe od Anđela s mladima drugih zemalja.

Nekoliko naših sestara sudjeluje u programu hoda na zagrebačkom i slavonskom području, uz svaku grupu po dvije sestre su medicinska pratnja.

Pratimo molitvom mlade na njihovu hodu I u njihovoj želji slijediti Gospodina po primjeru sv. Franje Asiškoga.

Himnu za ovogodišnji hod napisala je s. Franka Dobranić, novakinja. Poslušajte: https://youtu.be/9D8vfYk16KU

Kod stola Tvoje ljubavi Iv 6,54