Trenutno pregledavate Pjesma “Sveti Križ”
© 2020 CRO SACRO RiM feat. Rockoko Orchestra - Sveti Križ Glazba: Slavko Nedić Tekst: Iva Čuvalo Aranžman: Krunoslav Dražić Video produkcija: CroRec Digital

U predvečerje 31. srpnja 2020. godine sestre su slušale emisiju Hrvatskoga katoličkog radija “Sacro ritam” u kojoj je premijerno predstavljena pjesma podrške „Sveti Križ“. Mnoge su sestre i snimile emisiju te su slale jedna drugoj, ako koja nije uspjela odslušati emisiju u navedenom vremenu, a ubrzo su mogle pogledati i snimku na YouTube kanalu.

Ovim putem sestre zahvaljuju autoru glazbe, gospodinu Slavku Nediću, koji je sve pokrenuo i vrhunski predstavio u emisiji „Sacro ritam“, kao i svima koji su prihvatili sudjelovati u nastajanju i izvođenju pjesme i najavljenoga mjuzikla.

Više o tome kako je pjesma nastala, koliko je truda uloženo te kako su pjesma i mjuzikl, koji je najavljen, i povijesno utemeljeni, te kakve su bile reakcije sestara, može se pročitati na stranici HKM-a:  

Pjesma je također predstavljena na svetkovinu Velike Gospe, u subotu, 15. kolovoza 2020. godine, u televizijskoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HRT 1, gdje su se Skype-om u emisiju javile Ružica i Maja Nedić, koje su, pjevajući, zaista “utkale dušu”, kao što piše u jednom od komentara na YouTube-u.

Tekst pjesme:
Sestre Svetog Križa
s krunicom u ruci
radosno bližnjima služe.
Darujući ljubav
daruju nam Krista
uvijek kad sebe nam pruže.

Sveti je Križ vjerna utjeha
za srca što Krista vole.
Pod okriljem Presvetog Srca
ustrajno tu za nas mole.

Svakoga nas dana
čekaju kraj
vrata i pružaju svoje ruke.
Čuvaju nam djecu,
njeguju nam starce
i slušaju naše muke.

Sveti je Križ vjerna utjeha
za svakog tko srce ima.
Pod okriljem Presvetog Srca
kliknimo svi: Hvala njima!

Marija i Josip
zagovorom svetim
neka im sad daju snage
Uzdignimo i mi ruke prema Nebu
Molimo za sestre drage.