Trenutno pregledavate Božićni susret i čestitka djelatnicima Samostana

U srijedu, 20. prosinca 2023. godine, u Dvorani Florentini održan je susret čestitanja Božića djelatnicima samostana. Postulantica Ana Umiljanović i aspirantica Lucija Ofenbeher u uvodu su nastupile pjesmom Maranatha. Nagovor je održala s. Meri Gotovac na temu „Božić – Svetkovina Isusova rođenja“. Ona je u prvom dijelu izložila je temu Franjevačkoga jubileja te slavlja 800. obljetnice prvih jaslica u Grecciu. Napomenula je da se i u samostanskoj crkvi u Đakovu može također dobiti potpuni oprost u danima do Svijećnice, te ih upoznala s uvjetima. U drugom dijelu predavanja djelatnici su pogledali video nagovor američkoga biskupa Roberta Barrona „Bog je postao dijete“.

U radosnoj atmosferi susreta s. Valerija Široki, provincijalna poglavarica, uputila je svoju riječ djelatnicima. Uz nju, bile su prisutne sestre iz provincijalnog vodstva, te s. Lovorka Jukić, prov. ekonoma, s. M. Helena Šajbl, kućna poglavarica zajednice provincijalne kuće, s. Slavoljuba Raguž, kućna poglavarica Doma sv. Josipa, i s. Jelica Đuzel, ravnateljica Dječjega vrtića Sunčev sjaj-Nazaret Đakovo.

Na koncu slijedio je druženje, a zatim je s. Valerija zahvalila svima i svakomu osobno na suradnji, darovala čestitku i prigodan poklon.

s. Nada Martinković

Pročitajte više o

Franjevačkom jubileju